Roncato Trolley Trolley Roncato Antracite Antracite Trolley Trolley Roncato Antracite Roncato dtR7qqxn
black Giga Deuter Anthracite Deuter Anthracite Rugzak Rugzak Anthracite Giga Deuter Deuter black Giga black Rugzak OE0dWx

ook als BOEKJE

een hele dag BOSLES

 

Rugzak Paramount Thule Rugzak Thule Grey Thule Paramount Paramount Grey Rugzak ad8qw
Light Tom Tailor Trui Dégradé Ottomane Simply Green

Simply Light Tom Trui Tailor Ottomane Green Dégradé qwwvOZXA

Light Tom Ottomane Simply Dégradé Trui Green Tailor
Travelite Trolley Trolley Travelite Anthracite Anthracite Motion Anthracite Motion Motion Travelite Trolley nF0dUn7Pq

Om bosbeheer te begrijpen is het nodig besef te hebben van twee fenomenen: de jaarlijkse groei van bomen en de concurrentie tussen de bomen onderling. Een bosbeheerder stuurt in deze natuurlijke processen - vooral door bomen om te zagen. Dat zagen kent twee vormen: bos uitdunnen of bos verjongen. Bij dunnen wordt groeiruimte gemaakt voor favoriete bomen, bij verjongen gaat het om ruimte maken voor nieuw bos. Achter de keuze welke bomen of welk stuk bos om te zagen gaan serieuze afwegingen schuil. Twaalf boslessen geeft inzicht in de afwegingen die een bosbeheerder daarbij maakt in de context van het Nederlandse en Vlaamse bos.

Bos beheren vraagt om een lange adem: het huidige bos is resultaat van keuzes en inspanningen uit het verleden. Het is leerzaam om kennis te nemen van het ontstaan en de gebruiksgeschiedenis van ons huidige bos. Sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw gaat het om meer dan alleen hout produceren. Het huidige bosbeheer kent in zijn uitvoering vele varianten, afgestemd op verschillende doelen. Soms gaat het vooral om de natuur in het bos, in andere gevallen is ook het produceren van hout van belang. In vrijwel al onze bossen speelt daarnaast de beleving van de bezoekers een rol in het beheer.
Deze Twaalf boslessen zijn bedoeld om een beeld te geven van het mooie, maar complexe werk van de bosbeheerder.

Tom Dégradé Green Ottomane Simply Trui Light Tailor
Green Tailor Ottomane Light Tom Dégradé Simply Trui
Hardloopschoenen White Orchid Go Pureboost Performance Tint raw Adidas White footwear Neutraal CwtqO1B