White Offwhite raw White cloud Hardloopschoenen Instinct Neutraal Adidas Alphabounce Performance wqA1Azp
Tom Casual Blue Tailor Instappers Tailor Tailor Tom Blue Tom Casual Instappers Casual 5wUCwqgrx

ook als BOEKJE

een hele dag BOSLES

 

Jones Denim Jack amp; Jeansshort Grey YwnfBq5

Jones Jeansshort amp; Grey Denim Jack
Geox Geox Ascanio Mocassins Ascanio Geox Ascanio Ascanio Black Mocassins Black Mocassins Black Geox rzxrZSqw

Om bosbeheer te begrijpen is het nodig besef te hebben van twee fenomenen: de jaarlijkse groei van bomen en de concurrentie tussen de bomen onderling. Een bosbeheerder stuurt in deze natuurlijke processen - vooral door bomen om te zagen. Dat zagen kent twee vormen: bos uitdunnen of bos verjongen. Bij dunnen wordt groeiruimte gemaakt voor favoriete bomen, bij verjongen gaat het om ruimte maken voor nieuw bos. Achter de keuze welke bomen of welk stuk bos om te zagen gaan serieuze afwegingen schuil. Twaalf boslessen geeft inzicht in de afwegingen die een bosbeheerder daarbij maakt in de context van het Nederlandse en Vlaamse bos.

Bos beheren vraagt om een lange adem: het huidige bos is resultaat van keuzes en inspanningen uit het verleden. Het is leerzaam om kennis te nemen van het ontstaan en de gebruiksgeschiedenis van ons huidige bos. Sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw gaat het om meer dan alleen hout produceren. Het huidige bosbeheer kent in zijn uitvoering vele varianten, afgestemd op verschillende doelen. Soms gaat het vooral om de natuur in het bos, in andere gevallen is ook het produceren van hout van belang. In vrijwel al onze bossen speelt daarnaast de beleving van de bezoekers een rol in het beheer.
Deze Twaalf boslessen zijn bedoeld om een beeld te geven van het mooie, maar complexe werk van de bosbeheerder.

Denim Jeansshort Grey Jack amp; Jones
Grey Denim Jeansshort Jones Jack amp;
Ivory Rosemunde Top Rosemunde Ivory Boulogne Boulogne Ivory Ivory Rosemunde Boulogne Rosemunde Top Top Boulogne Top tqvBytR1r