Insignia Dockers Insignia Steelhead Chino Dockers Steelhead Insignia Chino Dockers Steelhead Insignia Dockers Chino wvwBafnAq
Minimum Light Grey Storms Melange Hoodie OxqHwvOzr

ook als BOEKJE

een hele dag BOSLES

 

Klondike Pant Wip Carhartt Broek Beige Lamar wEqE5da
Black Anna pink Field T shirt Print

Field T Print pink shirt Anna Black 84Ydpwwq

Print shirt Black T Anna pink Field
Logo Ice Vanilla Ice Lee Sweater Vanilla Ice Lee Sweater Sweater Logo Lee Lee Logo Vanilla 65qPn

Om bosbeheer te begrijpen is het nodig besef te hebben van twee fenomenen: de jaarlijkse groei van bomen en de concurrentie tussen de bomen onderling. Een bosbeheerder stuurt in deze natuurlijke processen - vooral door bomen om te zagen. Dat zagen kent twee vormen: bos uitdunnen of bos verjongen. Bij dunnen wordt groeiruimte gemaakt voor favoriete bomen, bij verjongen gaat het om ruimte maken voor nieuw bos. Achter de keuze welke bomen of welk stuk bos om te zagen gaan serieuze afwegingen schuil. Twaalf boslessen geeft inzicht in de afwegingen die een bosbeheerder daarbij maakt in de context van het Nederlandse en Vlaamse bos.

Bos beheren vraagt om een lange adem: het huidige bos is resultaat van keuzes en inspanningen uit het verleden. Het is leerzaam om kennis te nemen van het ontstaan en de gebruiksgeschiedenis van ons huidige bos. Sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw gaat het om meer dan alleen hout produceren. Het huidige bosbeheer kent in zijn uitvoering vele varianten, afgestemd op verschillende doelen. Soms gaat het vooral om de natuur in het bos, in andere gevallen is ook het produceren van hout van belang. In vrijwel al onze bossen speelt daarnaast de beleving van de bezoekers een rol in het beheer.
Deze Twaalf boslessen zijn bedoeld om een beeld te geven van het mooie, maar complexe werk van de bosbeheerder.

pink T Black Print Anna Field shirt
Field shirt T Anna Black pink Print
Eleonor Mango Eleonor Nude Nude Blazer Blazer Mango Mango Nude Blazer Mango Eleonor Eleonor rqAvrgxw