Jeans Blue Light Straight Pedal Pusher Closed Leg IaSzzw
Weekend Maxmara Cina Broek Schwarz Broek Weekend Broek Schwarz Cina Maxmara Schwarz Maxmara Weekend Weekend Cina aXqfxdqUZw

ook als BOEKJE

een hele dag BOSLES

 

Sand Broek Pepe Moon Patrizia Moon Patrizia Pepe Sand Broek Moon Pepe Sand Patrizia Broek q4qISwA
Salomon Hardloopschoenen Black electric Neutraal white Amphib Green Bold
Jurk Maxmara Schwarz Arpa Korte Weekend S0BTqx

Amphib white Neutraal Hardloopschoenen Green Bold Salomon Black electric ZwxUT

Salomon Neutraal Black Hardloopschoenen Green electric Bold Amphib white
Simply Light Tom Trui Tailor Ottomane Green Dégradé qwwvOZXA

Om bosbeheer te begrijpen is het nodig besef te hebben van twee fenomenen: de jaarlijkse groei van bomen en de concurrentie tussen de bomen onderling. Een bosbeheerder stuurt in deze natuurlijke processen - vooral door bomen om te zagen. Dat zagen kent twee vormen: bos uitdunnen of bos verjongen. Bij dunnen wordt groeiruimte gemaakt voor favoriete bomen, bij verjongen gaat het om ruimte maken voor nieuw bos. Achter de keuze welke bomen of welk stuk bos om te zagen gaan serieuze afwegingen schuil. Twaalf boslessen geeft inzicht in de afwegingen die een bosbeheerder daarbij maakt in de context van het Nederlandse en Vlaamse bos.

Bos beheren vraagt om een lange adem: het huidige bos is resultaat van keuzes en inspanningen uit het verleden. Het is leerzaam om kennis te nemen van het ontstaan en de gebruiksgeschiedenis van ons huidige bos. Sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw gaat het om meer dan alleen hout produceren. Het huidige bosbeheer kent in zijn uitvoering vele varianten, afgestemd op verschillende doelen. Soms gaat het vooral om de natuur in het bos, in andere gevallen is ook het produceren van hout van belang. In vrijwel al onze bossen speelt daarnaast de beleving van de bezoekers een rol in het beheer.
Deze Twaalf boslessen zijn bedoeld om een beeld te geven van het mooie, maar complexe werk van de bosbeheerder.

Bold Amphib Hardloopschoenen Neutraal electric Salomon Black Green white
Amphib Bold electric Green white Black Neutraal Hardloopschoenen Salomon
Silver Metallic Sandalen crew Penny J wUTpqYx